Roladki z twarogiem.

0 (0 ocen)

Lubię tradycyjną kuchnię, ale nie brak mi też kulinarnej fantazji.

Składniki:

  • • Główka kapusty
    • Pęczek szczypiorku
    • Puszka zielonego groszku
    • 40 dag mielonego twarogu
    • 2 ząbki czosnku
    • 4 łyżki gęstej śmietany
    • Pieprz, sól
    • Cukier
    Sos:
    • 100 ml jogurtu naturalnego
    • 100 ml majonezu
    • ½ łyżeczki curry
    • Ząbek czosnku
    • Łyżka oliwy

Roladki z twarogiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Kapustę oczyść, wytnij głąb i w całości obgotuj w dużej ilości osolonej i lekko posłodzonej wody (5-7 min). Wyjmij, ostudź, podziel na liście. Małe listki posiekaj ze szczypiorkiem (kilka wąsów szczypioru zostaw do zawiązania roladek).
  • 2. • Groszek odcedź.
  • 3. • Twaróg rozetrzyj dokładnie widelcem, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, śmietaną, groszkiem, kapustą ze szczypiorkiem oraz solą i pieprzem do smaku.
  • 4. • Farsz nakładaj na środek dużych liści kapusty, zwiń, obwiąż szczypiorem, ułóż na półmisku.
  • 5. • Jogurt wymieszaj z majonezem, curry, zmiażdżonym czosnkiem i oliwą, przypraw solą i pieprzem. Sosem polej roladki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy