Roladki z truskawką i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 25 min

To zdecydowanie obiadowy hit lata. Roladki są lekkie, kruche, ze słodką nutą, na pewno zasmakują osobom, które lubią połączenia mięsa i owoców. Są szybkie do przygotowania, a jakie smaczne. Polecam gorąco!

  • 25 min

Składniki:


  • pierś z kurczaka 500 g (3 małe, pojedyncze piersi),
    mozzarella w kulce 125 g,
    9 średnich truskawek + kilka do dekoracji,
    1 łyżeczka suszonego tymianku,
    sól,
    pieprz,
    1 łyżka masła,
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z truskawką i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z truskawką i mozzarellą 1. Piersi myjemy, osuszamy i usuwamy z nich błonki. Następnie każdą z nich rozbijamy lekko za pomocą tłuczka (najlepiej przez folię) na cienki kotlet. Piersi oprószamy solą i pieprzem z obu stron.
  • Roladki z truskawką i mozzarellą 2. Mozzarellę kroimy w cienkie plasterki i układamy na mięsie. Ser posypujemy tymiankiem i układamy truskawki. Zwijamy roladki. Roladki będą dość duże.
  • Roladki z truskawką i mozzarellą 3. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy nasze roladki i smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem około 10 minut. W trakcie smażenia dodajemy masło, które sprawi, że roladki zrobią się bardziej złociste. Roladki wyjmujemy, dajemy im chwilę "odpocząć" i kroimy ukośnie na pół. Podajemy z młodymi ziemniakami i sałatką z pomidorów. Życzę smacznego :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować