Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka

4.5 (194 ocen)

Pyszna i prosta przekąska z uzyciem tortilli.

Składniki:

  • 4-5 tortilli użyłam wieloziarnistej
    2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    1 duża papryka czerwona
    1 cebula czerwona
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    4 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka osączyć z zalewy i przełożyć do rozdrabniacza, dodać majonez i zmiksować. Masę przełożyc do miseczki. Dodać paprykę i cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz szczypiorek. Dokładnie wymieszać. Masą posmarować tortille i ściśle zwinąć w roladkę. Każdą roladkę zawinąc w folię spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki do schłodzenia. Po schłodzeniu odwinąć z foli i dowolnie pokroić, można na ślimaczki lub pod skosem. Ułożyć na talerzu, dowolnie udekorować i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Papryka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować