Roladki z szynki w galarecie

4.5 (172 ocen)

Roladki możemy przyrządzić na sylwestra lub inną uroczystość rodzinną, są bardzo smaczne i szybkie do przyrządzenia.

Składniki:

  • 6 plasterków szynki

    100 gram masła

    2 jajka ugotowane na twardo

    2 łyżki chrzanu tartego

    sól,pieprz

    0,5 litra bulionu warzywnego

    4 łyżeczki żelatyny

    Dekoracja:

    liście sałaty

    pomidor

    ogórek

    oliwki
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Roladki z szynki w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z szynki w galarecie 1. Masło ucieramy do białości, dodajemy jajka starte na tarce o grubych oczkach oraz chrzan, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Każdy plasterek szynki smarujemy farszem , zwijamy w roladki. Na półmisku układamy sałatę, układamy roladki z szynki, z pomidora, ogórka i oliwek robimy dowolną dekorację. Żelatynę zalewamy niewielka ilością zimnego buliony, pozostały bulion zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę, mieszamy do momentu rozpuszczenia, odstawiamy do ostudzenia. Tężejącą galaretą zalewamy poukładane roladki szynki, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować