Roladki z szynką i serem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To znakomity pomysł na pyszny obiad, który można przygotować w pół godziny.

Składniki:

  • ● duży filet z kurczaka
    ● 4 plastry szynki
    ● 4 plastry żółtego sera
    ● kilka piórek szczypiorku
    ● sól, pieprz
    ● ostra mielona papryka
    Do panierowania:
    ● mąka
    ● jajko
    ● bułka tarta

Roladki z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta kroimy na 4 kotlety, a następnie delikatnie rozbijamy. Oprószamy z obu stron solą, pieprzem oraz papryką.
  • 2. Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy. Na każdym kawałku mięsa układamy po plastrze szynki i sera, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Zwijamy w roladki.
  • 3. Roladki obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy
    na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Porady

RADY Agnieszki Stockiej Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy