Roladki z sosem serowym

5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Nad przygotowaniami do obiadu czuwa Grzegorz. Z zawodu jest kucharzem.

Składniki:

  • 1/2 kg schabu bez kości
    4 plastry szynki gotowanej (ok. 20 dag)
    4 plastry żółtego sera (ok. 20 dag)
    sól, pieprz
    mielona słodka
    papryka
    olej
    Na sos:
    serek topiony śmietankowy
    1/2 szkl. mleka (lub bulionu)
    sól, pieprz
    łyżka koperku (świeżego lub suszonego)
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z sosem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, osuszamy i kroimy w 4 plastry. Rozbijamy tłuczkiem na bardzo cienkie płaty. Oprószamy z obu stron solą, pieprzem i papryką. Na każdym kotlecie układamy po plastrze szynki i sera, a następnie zwijamy w roladki.
  • 2. Roladki wkładamy do blachy, posypujemy słodką papryką i polewamy niewielką ilością oleju. Pieczemy ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym
    do 180 °C.
  • 3. Przygotowujemy sos serowy: w rondelku podgrzewamy mleko. Mieszając,
    porcjami dodajemy serek. Gdy się rozpuści, dodajemy sól, pieprz i koperek. Gotujemy ok. 3 minut, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Podajemy do roladek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować