W mojej małej kuchni potrafię wyczarować pyszne dania.
Składniki:
5 plastrów schabu
30 dag pieczarek
15 dag i 5 plastrów żółtego sera
duża cebula
łyżka śmietany
20 dag koncentratu pomidorowego
majeranek
oregano
słodka mielona papryka
sól, pieprz
łyżka masła
Roladki z sosem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy i osuszamy. Rozbijamy, oprószamy ziołami i przyprawami. 15 dag sera ścieramy. Śmietanę mieszamy z koncentratem pomidorowym
i 2 łyżkami wody.
2.Cebulę siekamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy z cebulą na maśle, odparowujemy.
3.Na plastry mięsa nakładamy porcje pieczarek, posypujemy startym serem. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Układamy obok siebie w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Polewamy koncentratem.
Przykrywamy plastrami sera. Pieczemy ok. 35 minut w temp. 180 °C z włączonym termoobiegiem.
Komentarze