Roladki z sezamem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób

Ciekawy pomysł na ciepłą przekąskę,Podawać od razu po przygotowaniu.

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -400g mąki zwykłej
    -30g drożdży
    -1 łyżka cukru zwykłego
    -250ml wody
    -1/2 łyżeczki soli
    -2 łyżki oliwy
    -sezam

    Nadzienie:
    -2 cebule
    -pół kilograma mięsa wołowego
    -2 duże papryki czerwone
    -2łyżki natki pietruszki
    -1/4 kostki sera feta
    -oliwa do smażenia
    -sól
    -pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z sezamem 1. Na oliwie poddusić mięso,dodać pokrojoną cebulę.Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i całość dusić aż będzie miękkie.Doprawić solą,pieprzem i natką pietruszki.
    Wodę podgrzać,dodać drożdże,cukier i 2-3 łyżki mąki.Zamieszać,przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce.Jeśli na rozczynie zrobiła się piana to znaczy że już można go użyć.Do dużej miski przesiać mąkę,dodać sól,a następnie gotowy rozczyn.Dodać oliwę i dokładnie wyrobić ciasto aż zrobi się elastyczne.Pozostawić na 45 minut do wyrośnięcia.Ciasto podsypać mąką i rozwałkować.Na jednym boku przez całą długość rozłożyć nadzienie z mięsem i zawinąć w roladkę.Roladę obtoczyć w sezamie i pokroić na ok 2 cm plastry.Każdy z nich ułożyć na papierze do pieczenia,posypać odrobiną feta i piec w piekarniku w temp 200 stopni przez około 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka Mięso Sery Sezam Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Turecka Impreza Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować