Roladki z serkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dwie wersje koreczków, na jeden kęs, w kształcie roladek, Jedne z grillowanej cukinii, a drugie z marchewki.

  • 30 min

Składniki:

  • 2-3 marchewki
    2-3 małe cukinie
    około 300 g serka śmietankowego
    pęczek szczypiorku
    kawałek czerwonej papryki
    wykałaczki
    ewentualnie sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki z serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki pokroić na wstążki ścinając wzdłuż korzenia obieraczką do warzyw.
    Cukinię tak samo.
    Paski marchewki włożyć do posolonej wrzącej wody i gotować 4 minuty. Wyłożyć na metalową kratkę do ostygnięcia.
    Paski cukinii lekko posolić i zgrillować na patelni grillowej aż pokażą się ciemne paski. Odłożyć również na metalową kratkę do ostygnięcia.
    Serek wymieszać ze szczypiorkiem, jeśli trzeba to dosolić i włożyć do szprycy.
    Paski warzyw ułożyć płasko na deseczce lub talerzu.
    Wyciskać niezbyt grubą warstwę serka na paski i zwinąć.
    Paprykę pokroić na kawałki (na oko - 0,5 x 1,5 cm) i nabić na wykałaczkę. Dołożyć roladkę nabijając ją na złączeniu. Papryka powinna być na górze roladki.
    Takie roladki można zrobić kilka godzin przed podaniem i przechowywać w lodówce.

Porady

Z marchewki i cukinii zostaną nam kawałki. Można je wykorzystać podsmażając z cebulą i dodać do makaronu na obiad następnego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marchewka Serek Szczypiorek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować