Roladki z serem i szynką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Bardzo smaczne i sycące danie na obiad.Podbije serce nie jednego mężczyzny.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - schab ( plastry): 5 plastrów
    - szynka w plastrach: 5 sztuk
    - ser żółty plastry: 5 sztuk
    - ogórek kiszony: 2 sztuki
    - masło roślinne: 2 łyżki
    - natka pietruszki: 2 łyżki
    - sól,pieprz do smaku: 1 szczypta

    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 1 szklanka

    - mąka: 1 łyżka
    - bulionetka pieczeniowa: 1 sztuka
    - ciepła woda: 1.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z serem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozbijamy plastry schabu.Oprószamy solą i pieprzem.
    Na każdy plaster schabu kładziemy po kilka wiórków masła i posypujemy natka pietruszki.Kładziemy na przemian,pokrojone w paski :ser i szynkę.Na brzegu układamy ćwiartkę ogórka i zwijamy jak roladkę.
  • 2. Panierujemy w rozkłuconym jajku i tartej bułce.Obsmażamy na oleju na rumiano i przekładamy do garnka.
  • 3. Na patelni rozpuszczamy czubatą łyżkę masla.Posypujemy mąką i prażymy aż zbrązowieje.Powoli wlewamy wodę z rozpuszczona kostka pieczeniową.Ciągle mieszamy aby nie powstały grudki.Tak powstałym sosem zalewamy roladki i dusimy pod przykryciem około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować