Roladki z sera i szynki

4.5 (163 ocen)

Pyszna przekąska na różne okazje

Składniki:

  • szynka -10 plastrów
    ser żółty -10 plastrów
    papryka konserwowa -1 słoik
    ser biały -1 kostka
    ser czosnkowy topiony-200 g
    sól i pieprz
    sałata
    ogórek
    rzodkiewka
    por, wszystko do dekoracji.
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki z sera i szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser biały wymieszać z serkiem topionym, solą i pieprzem.
  • 2. Paprykę wyjąć z zalewy, pokroić w paski szerokości centymetra.
  • 3. Najpierw ułożyć szynkę, posmarować serkiem. Na serek nałożyć plaster sera żółtego, znów nałożyć serek i plaster szynki, serek
  • 4. Na serku ułożyć pokrojoną paprykę, zawinąć razem w roladkę, kroić po skosie.
  • 5. Tak przygotować resztę roladek, do wyczerpania składników. Półmisek na roladki wyłożyć zieloną sałatą, ułożyć na niej roladki, przybrać ogórkiem, rzodkiewką i porem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować