Roladki z pstrąga z kurkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Smaczne i eleganckie

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - świeży pstrąg: 2 sztuki
    - oczyszczone kurki: 1.5 szklanki
    - mąka pszenna: 3 łyżki
    - olej do smażenia: 0.25 szklanki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz mielony-prawdziwy: 0.25 łyżeczki

Roladki z pstrąga z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki z pstrąga z kurkami 1. Ryby sprawić i wyfiletować (pozostawić skóre). Z każdego pstrąga powinniśmy otrzymać 2 filety. Filety natrzeć solą i pieprzem. Kurki usmażyć na oleju, przestudzić i zmiksować (najlepiej blenderem) lub bardzo drobno posiekać, przyprawic solą i pieprzem. Na każdą rybę, w szerszym końcu, kłaść porcję kurek, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką i opanierować w mące. Roladki smażyć na oleju (tym na którym smażyły sie kurki, w razie potrzeby uzupełniając) ze wszystkich stron. Podawać ciepłe. Przed podaniem usunąć wykałaczki.

Komentarze

Podobne przepisy