Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką

4.5 (142 ocen)

  • Łatwy

Zdecydowałam się zrobić roladki z piersi, nadziewane szpinakiem i papryką, w ramach kolejnego eksperymentu kulinarnego.

  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka (podwójna): 1 sztuka
    - szpinak mrożony: 0.25 opakowania
    - papryka: 0.25 sztuki
    - ogórek świeży: 1 sztuka
    - pomidorki koktajlowe na gałązce: 1 sztuka
    - rzodkiewka: 1 sztuka
    - mus z aronii i wiśni: 1 łyżka
    - musztarda z zielonym pieprzem młotkowanym: 2 łyżeczki
    - zioła do drobiu: 1 opakowanie
    - sól prowansalska Kamis: 1 łyżka
    - pieprz biały: 1 szczypta
    - pieprz czarny: 1 szczypta
    - plastry boczku wędzonego: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z piersi kurczaka ze szpinakiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy na pół, rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Każdy kawałek piersi smarujemy musztardą, posypujemy pieprzem czarnym, solą i ziołami do sałatek. Odstawiamy w chłodne miejsce.
  • 2. Na patelnię wkładamy odrobinę masła i 1/4 opakowania mrożonego szpinaku, smażymy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • 3. Na każdy płat układamy szpinak i plasterki papryki czerwonej i zawijamy dość mocno płatem piersi, dodatkowo obwijamy boczkiem i spinamy wykałaczkami.
  • 4. Na patelnię wlewamy łyżkę oleju, rozgrzewamy wkładamy roladki, smażymy z każdej strony około 15 minut.
  • 5. Robimy dekoracje z warzyw. Na ozdobiony talerz kładziemy roladkę podajemy z musem z aronii i wiśni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować