ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA Z ŻÓŁTYM SEREM I CZOSNKIEM

4.49 (154 ocen)

Przepyszne danie na niedzielny obiad. Dla 2 osób.

Składniki:

  • - 1 podwójna pierś z kurczaka

    - 2 ząbki czosnku

    - plastry żółtego sera typu gouda ( grubsze)

    - 2 cebule

    - pieprz, przyprawa do kurczaka, papryka mielona
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Roladki z piersi kurczaka z żółtym serem i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. Piersi rozbić, ale nie za cienko, bo się będą rwały.Oprószyć przyprawami, na każdej ułożyć plastry żółtego sera i po ząbku czosnku.
  • roladki 2. Zwinąć w roladę, związać ciasno nitką by ser nie wypłynął.
  • roladki 3. Ponownie oprószyć przyprawami
  • 4. i podsmażyć na patelni z obu stron. Cebulę pokroić w krążki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na cebulę położyć rolady. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 160 stopni przez około 50 minut ( w zależności od wielkości rolad,można sprawdzić czy są gotowe nakłuwając widelcem). W połowie pieczenia podlać 1,5 szklanki rosołku ( może być z kostki). Powstały po pieczeniu sos cebulowo- drobiowy można zagęścić i polać nim gotową potrawę.

Porady

Rolady można podawać z tłuczonymi ziemniakami, ryżem lub z kluskami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować