Roladki z piersi kurczaka z żółtym serem i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi rozbić, ale nie za cienko, bo się będą rwały.Oprószyć przyprawami, na każdej ułożyć plastry żółtego sera i po ząbku czosnku.
2.Zwinąć w roladę, związać ciasno nitką by ser nie wypłynął.
3.Ponownie oprószyć przyprawami
4.i podsmażyć na patelni z obu stron. Cebulę pokroić w krążki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na cebulę położyć rolady. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 160 stopni przez około 50 minut ( w zależności od wielkości rolad,można sprawdzić czy są gotowe nakłuwając widelcem). W połowie pieczenia podlać 1,5 szklanki rosołku ( może być z kostki). Powstały po pieczeniu sos cebulowo- drobiowy można zagęścić i polać nim gotową potrawę.
Porady
Rolady można podawać z tłuczonymi ziemniakami, ryżem lub z kluskami.
Komentarze