Roladki z piersi kurczaka z szynką i serem

4.9 (175 ocen)

takie roladki przygotowuję na obiad zamiast tradycyjnego kotleta

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    6 plastrów żółtego sera
    6 plastrów szynki konserwowej
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    mąka do panierki
    bułka tarta do panierki
    3 jajka do panierki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.9 (175 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z piersi kurczaka z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Z każdego fileta wykroić 3 płaty. Każdy płat rozbić. Posypać solą i pieprzem do smaku. Na każdym ułożyć plaster żółtego sera i plaster szynki konserwowej. Następnie każdy zwinąć w roladkę. Do jednej miski wsypać mąkę, do drugiej wbić jajka i je rozbełtać a do trzeciej wsypać bułkę tartą. Każdą roladkę dokładnie obtoczyć najpierw w mące, potem w jajku i na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim roladki na rumiano ze wszystkich stron. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu najlepiej z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować