takie roladki przygotowuję na obiad zamiast tradycyjnego kotleta
Składniki:
2 filety z kurczaka
6 plastrów żółtego sera
6 plastrów szynki konserwowej
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do panierki
bułka tarta do panierki
3 jajka do panierki
olej do smażenia
Roladki z piersi kurczaka z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety z kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Z każdego fileta wykroić 3 płaty. Każdy płat rozbić. Posypać solą i pieprzem do smaku. Na każdym ułożyć plaster żółtego sera i plaster szynki konserwowej. Następnie każdy zwinąć w roladkę. Do jednej miski wsypać mąkę, do drugiej wbić jajka i je rozbełtać a do trzeciej wsypać bułkę tartą. Każdą roladkę dokładnie obtoczyć najpierw w mące, potem w jajku i na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim roladki na rumiano ze wszystkich stron. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu najlepiej z ziemniakami i ulubioną surówką.
Komentarze