Roladki z piersi indyka z brokułami i serem mozarella

4.5 (178 ocen)

  • 40 min

Bardzo smaczne roladki nie tylko na niedzielny obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 kg piersi z indyka
    5 małych różyczek brokuł
    ok.1/2 szklanki startego sera mozarella
    1 jajko
    mąka do obtoczenia
    bułka tarta do obtoczenia
    sól, pieprz
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Roladki z piersi indyka z brokułami i serem mozarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły opłukać w wodzie, wrzucić do gotującej, osolonej wody i gotować ok. 2 minut.
  • image-0e440fp 2. Mięso, opłukać, pokroić na plastry.Rozbić młotkiem, posolić i popieprzyć z obydwu stron.Na każdym kawałku układać pokrojone na mniejsze części brokuły. Na wierzch dać ser.
  • image-10gdlyh 3. Zwinąć w roladki. Obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Porady

Roladki należy smażyć powoli na średnim ogniu aby mięso nie było surowe w środku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować