Bardzo smaczne roladki nie tylko na niedzielny obiad.
40 min
Składniki:
1/2 kg piersi z indyka
5 małych różyczek brokuł
ok.1/2 szklanki startego sera mozarella
1 jajko
mąka do obtoczenia
bułka tarta do obtoczenia
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
Roladki z piersi indyka z brokułami i serem mozarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuły opłukać w wodzie, wrzucić do gotującej, osolonej wody i gotować ok. 2 minut.
2.Mięso, opłukać, pokroić na plastry.Rozbić młotkiem, posolić i popieprzyć z obydwu stron.Na każdym kawałku układać pokrojone na mniejsze części brokuły. Na wierzch dać ser.
3.Zwinąć w roladki. Obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Porady
Roladki należy smażyć powoli na średnim ogniu aby mięso nie było surowe w środku.
Komentarze