Roladki z pieczonej papryki nadziewane serkiem

4.48 (166 ocen)

  • 15 min

Pieczona papryka to rewelacyjna baza do różnych przekąsek na zimno.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:

    Papryki pieczone bez skórki,

    czosnek

    Oliwa,

    Łyżka balsamico

    Farsz:

    ½ dużego opakowania sera feta lub 1 małego

    ½ opakowania serka Almette ( śmietankowy lub jogurtowy)

    4 ząbki czosnku,

    Sól, pieprz,
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki z pieczonej papryki nadziewane serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymytą, przekrojoną i oczyszczoną paprykę układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy około ½ godz. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Kiedy skórka papryki zbrązowieje, podpiecze się wyjmujemy paprykę z piekarnika i przykrywamy ściereczką. Jak papryka się wychłodzi zdejmujemy skórkę i układamy w słoiku warstwami: papryka, czosnek w plasterkach, grubo zmielony pieprz- na koniec zalewamy oliwą. Przechowujemy w lodówce - możemy jej także używać np. do kanapek.
  • 2. W misce ścieramy (na małych ząbkach) ser feta i dodajemy do niego serek Almette. Do tego dokładamy wyciśnięty czosnek, sól (ostrożnie bo feta jest słona), pieprz i mieszamy wszystko razem.
  • 3. Papryki faszerujemy przygotowanym farszem serowym, zawijamy, wykładamy na talerz, polewamy oliwą, balsamico i posypujemy świeżo starym pieprzem, posiekaną pietruszką lub koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować