Roladki z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka myjemy i rozcinamy wzdłuż, tak aby powstały 4 cienkie płaty, lekko rozbijamy tłuczkiem , smarujemy jedną stronę płata przyprawą do kurczaka i odstawiamy do lodówki.
2.Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę i podduszamy na wolnym ogniu, doprawiamy solą i pieprzem.
3.Ser żółty ścieramy na tarce, na grubym oczku.
4.Wyciągamy mięso z lodówki i na każdym płacie kładziemy łyżkę farszu i posypujemy serem.
5.Zawijamy mięso, obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na wolnym ogniu.
6.Smacznego
Porady
Jak roladki nie chcą się trzymać można spiąć wykałaczką po zwinięciu mięsa, przed smażeniem
Komentarze