ROLADKI Z PIECZARKAMI

5 (169 ocen)

doskonałe na niedzielny obiad jak i na inne uroczystości rodzinne

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
    25 dag pieczarek
    żółty ser
    przyprawa do kurczaka
    sól, pieprz

    Panierka:
    Mąka pszenna+ bułka tarta
    Jajko+ 2 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlet devolay

Roladki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki poddusić na maśle pod przykryciem do miękkości, doprawić do smaku.
    Piersi rozkroić na 2 kotlety, każdy lekko rozbić przez torebkę foliową. Posolić, popieprzyć oraz posypać przyprawą z kurczaka z obu stron. Na końcu każdej piersi układać pieczarki, kawałek żółtego sera, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Panierować najpierw w jajku, później w bułce. Smażyć w rondelku na oleju aby zakrywał roladki do połowy, smażyć ze wszystkich stron- ok. 7 min. Osączyć na ręczniku papierowym.

Porady

roladki można przygotować wieczorem, wówczas mięso wchłonie przyprawy, a panierować należy przed smażeniem, aby panierka nie odpadła

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować