Roladki z pesto po polsku.

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Dostałam tyle pietruszki od znajomej, że musiałam coś wykombinować.

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 plastry wieprzowiny gr. ok 1 cm (szynka, schab)
    duży pęczek pietruszki
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki pestek dyni
    3 łyżki sera
    oliwa z oliwek (tyle by powstała gładka masa)
    sól pieprz
    do zaostrzenia 1 łyżeczka musztardy (niekoniecznie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z pesto po polsku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myję mięso i rozbijam lekko tłuczkiem
  • 2. Pozostałe składniki mieszam blenderem na gładką masę.
  • Przygotowane roladki 3. Smaruję mięso przygotowaną masą i zawijam. Wykałaczkami przekłuwam mięso , żeby się lepiej trzymało podczas smażenia. Wstawiam do lodówki min. na godzinę.
  • Upieczone roladki 4. Po wyjęciu z lodówki przypiekam na smalcu z każdej strony. Potem podlewam wodą i duszę pod przykryciem do miękkości.

Porady

Danie wydaję się pracochłonne. Ja najczęściej szykuję je wieczorem i zostawiam na noc w lodówce. Następnego dnia mięso pięknie przechodzi smakiem i aromatem nadzienia. Można je również piec w rękawie, lub żaroodpornym naczyniu w piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Pietruszka Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować