Roladki z ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Majonez: jajko gotujemy
na twardo, studzimy i przekrawamy.
Gotowane żółtko miksujemy
z surowym, stopniowo
dodając olej, musztardę, sól
i sok z cytryny.
2.Szynkę bardzo drobno kroimy
i mieszamy z majonezem.
Twarożek doprawiamy solą
i pieprzem.
3.Pomidora myjemy i osuszamy.
Odkrawamy wierzch i usuwamy
miąższ. Wypełniamy
połową twarożku. Ustawiamy
pośrodku talerza.
4.Ogórki myjemy, osuszamy
i kroimy wzdłuż w cienkie plastry.
Połowę smarujemy pastą
z szynki, a pozostałe resztą
twarożku. Plastry ogórka zwijamy
w roladki i ustawiamy
pionowo dookoła pomidora.
Koperek myjemy, osuszamy
i dekorujemy roladki i pomidora.
Wstawiamy do lodówki
na ok. 20 minut.
Komentarze