Roladki z ogórka

4.49 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten przepis mam od córki, która bardzo dba o linię i zdrowo się odżywia.

Składniki:

  • ● 2 ogórki wężowe
    ● 20 dag twarożku kanapkowego
    ● 3 plastry szynki
    ● jajko
    ● żółtko
    ● łyżka musztardy
    ● łyżeczka soku z cytryny
    ● sól
    ● pieprz
    ● kilka gałązek koperku
    ● 300 ml oleju
    ● średni pomidor
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Twarożek

Roladki z ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez: jajko gotujemy
    na twardo, studzimy i przekrawamy.
    Gotowane żółtko miksujemy
    z surowym, stopniowo
    dodając olej, musztardę, sól
    i sok z cytryny.
  • 2. Szynkę bardzo drobno kroimy
    i mieszamy z majonezem.
    Twarożek doprawiamy solą
    i pieprzem.
  • 3. Pomidora myjemy i osuszamy.
    Odkrawamy wierzch i usuwamy
    miąższ. Wypełniamy
    połową twarożku. Ustawiamy
    pośrodku talerza.
  • 4. Ogórki myjemy, osuszamy
    i kroimy wzdłuż w cienkie plastry.
    Połowę smarujemy pastą
    z szynki, a pozostałe resztą
    twarożku. Plastry ogórka zwijamy
    w roladki i ustawiamy
    pionowo dookoła pomidora.
    Koperek myjemy, osuszamy
    i dekorujemy roladki i pomidora.
    Wstawiamy do lodówki
    na ok. 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować