Roladki z młodą kapustą

4.5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nawet mięso można nadziać warzywami

Składniki:

  • 3 plastry karkówki po około 150 g
    2 pomidorki malinowe
    2 szk pokrojonej w sporą kostkę młodej kapusty
    Przyprawy :
    sól zmiękczająca do mięs
    sól
    pieprz kolorowy
    mix chili Jalapeno
    Dodatkowo :
    2 jajka
    bułka tarta do obtaczania
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i rozbić tłuczkiem do mięsa.
    Oprószyć solą zmiękczającą, pieprzem i chili mixem.
    Zostawić na 20 minut.
  • 2. W rondelku zagotować wodę, posolić i wrzucić pokrojoną kapustę.
    Gotować 2 minuty następnie odcedzić i wystudzić.
    Pomidory pokroić w kostkę, dodać do kapusty, doprawić do smaku i wymieszać.
    Na każdy płat karkówki nałożyć porcję nadzienia, zwinąć w rolady.
    Następnie zawinąć szczelnie w folię spożywczą, końce mocno związać.
  • 3. Do garnka wlać tyle wody, aby zakryła roladki.
    Zagotować i od zagotowania gotować 20 minut.
    Po ugotowaniu ostrożnie wyjąć je z folii.
    Jajka rozmieszać z odrobiną soli i pieprzu.
    Każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej, zanurzyć w jajku i ponownie opanierować bułką tartą.
    Roladki smażyć z każdej strony aż bułka się zrumieni.
    Podawać z dowolnymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować