Roladki z mięsa mielonego

4.5 (192 ocen)

Mielone inaczej

Składniki:

  • 40 dag mięso wieprzowe
    1 jajko
    1 bułka
    1 łyżeczka śmietany
    1 cebula
    sól
    pieprz
    majeranek
    4 plastry ser topiony z pieprzem
    bułka tarta
    olej do smażenia
    mleko
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić, przesmażyć na oleju. Bułkę namoczyć w mleku, następnie wycisnąć z nadmiaru mleka. Mięso zmielić, razem z odciśniętą bułką i przesmażoną cebulą. Dodać jajko, doprawić do smaku.
    Mięso podzielić na 4 części i uformować na folii 4 prostokąty. Na każdy położyć plaster sera z zielonym pieprzem. Pomagając sobie folią, mięso zwinąć w rulon. Każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z każdej strony na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować