Roladki z mielonym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię piec, ale gotowanie sprawia mi więcej radości.Roladki są przepyszne,przepada za nimi moja 4-osobowa rodzina.

Składniki:

  • ● 10 plastrów żółtego sera
    ● 10 dużych plastrów szynki
    ● 50 dag mielonego mięsa
    ● jajko
    ● papryka konserwowa
    ● 2 łyżeczki przyprawy do mielonego mięsa
    ● sól
    ● pieprz

Roladki z mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa wbijamy jajko,
    doprawiamy i mieszamy. Paprykę
    kroimy w paski.
  • 2. Każdy plaster szynki smarujemy
    masą mięsną (ok. łyżki).
    Przykrywamy plastrem
    sera i kładziemy pasek papryki.
    Zwijamy roladki. Boki zaklejamy
    mięsem mielonym,
    tak by ser nie wypłynął podczas
    pieczenia.
  • 3. Blachę smarujemy olejem
    i układamy roladki. Pieczemy
    30-40 minut w temperaturze
    200 °C. Podajemy zaraz po
    upieczeniu, np. z ziemniakami
    i surówką.

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy