Roladki z mielonego mięsa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem pedagogiem, pracuję z młodzieżą. Gotuję dla męża i 4-letniej Agatki, która chętnie pomaga w kuchni.

Składniki:

  • ● 1 kg mielonego mięsa
    ● 2 łyżki bułki tartej
    ● olej do smażenia
    ● 20 dag podwędzanej kiełbasy
    ● 1-2 kiszone ogórki
    ● łyżka mąki
    ● 4 jajka
    ● cebula
    ● sól
    ● pieprz

Roladki z mielonego mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kiełbasy zdejmujemy
    osłonkę i z ogórkiem kroimy
    w słupki. Cebulę obieramy
    i kroimy w piórka. Do
    mięsa dodajemy jajka i bułkę tartą.
    Wyrabiamy.
    Doprawiamy
    solą i pieprzem.
  • 2. Z masy formujemy placki.
    Układamy po kawałku ogórka,
    kiełbasy i cebuli. Zwijamy w roladki.
    Podsmażamy na rozgrzanym
    oleju. Podlewamy wodą
    i dusimy ok. 30 minut. Sos zagęszczamy
    mąką.

Porady

Roladki łatwiej będzie zwinąć, jeśli ułożymy je na folii spożywczej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy