ROLADKI Z MASĄ SEROWO JAJECZNĄ

0 (0 ocen)

  • 20 min

Masa uzyta do nadziana roladek świetnie się nada także jako pasta na kanapki

  • 20 min

Składniki:

  • 20 plastrów szynki konserwowej
    10 jajek
    25 dag zóltego sera w kawałku
    szczypiorek- z cebulki dymki- do przewiązania
    sól,pieprz do smaku
    majonez 3 łyżki

Roladki z masą serowo jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do
    nich starty na dużych oczkach ser. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 3
    łyzki majonezu. Gotową pastę wykładamy na każdy plasterek wędliny.
    Zwijamy w rulonik, przewiązujemy szczypiorkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy