roladki z marchewką i fasolka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lubię eksperymentować z piersią z kurczaka i wymyślać nowe roladki. Te zrobiłam z marchewką pozostałą z rosołu.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    2 marchewki ugotowane w rosole
    garść fasolki szparagowej
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    jajko, mąka i bułka tarta do panierowania
    tłuszcz do smażenia

Roladki z marchewką i fasolka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku. Pierś pokroić na płaty i rozbić. Posypać przyprawami. Marchewkę za pomocą obieraczki do jarzyn pokroić w cienkie plastry. Na każdym płacie mięsa kłaść plastry marchewki a przy jednym boku wzdłuż kawałki fasolki. Zwijać w roladę zaczynając od strony z fasolką. Panierować i smażyć na rozgrzanym tłuszczu powoli, aby środek nie był surowy.

Porady

Jeżeli nie mamy marchewki z rosołu, wystarczy ugotować marchewkę w wodzie. Oby tylko jej za bardzo nie rozgotować, bo będzie się targać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy