roladki z łososia

0 (0 ocen)

  • 45 min

pyszne, lekkie, dietetyczne danie, które pięknie wygląda

  • 45 min

Składniki:

  • filet z łososia ok. 10x20cm
    szpinak rozdrobniony
    2-3 ząbki czosnku
    pieprz
    sól
    skórka otarta z cytryny
    łyżka oliwy do smażenia

Roladki z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. czosnek obsmażamy na oliwie, dodajemy szpinak dusimy chwilę, odstawiamy.
    płat łososia kładziemy na folii. Kładziemy na rybie szpinak i zwijamy za pomocą folii w roladkę. Nie zdjemując folii układamy w naczyniu do gotowania na parze i parujemy 25 min. Przekrawamy na pół i podajemy.

Porady

podaję z ryżem, który również mieszam z odrobiną szpinaku.

Komentarze

Podobne przepisy