Roladki z lazanii z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • Średni

Bardzo smaczna odmiana:)

  • Średni

Składniki:

  • - makaron lazania: 50 dekagramów
    - masło: 2 łyżki
    - mąka: 2 łyżki
    - mleko: 0.5 litra
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
    - cebula: 2 sztuki
    - olej: 4 łyżki
    - tuńczyk w oleju: 2 puszki
    - sok pomidorowy: 300 mililitrów
    - ostra papryka: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z lazanii z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty makaronu namoczyć w gorącej wodzie, uważając, by się nie posklejały. Masło stopić, dodać mąkę, zrobić zasmażkę. Powoli wlewać mleko, mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż beszamel zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i gałką.
  • lazania 2. Cebule posiekać, zeszklić na oleju, dodać osączonego tuńczyka, smażyć 3 min. Wlać sok pomidorowy i 1/3 sosu beszamelowego, doprawić ostrą papryką. Całość podgrzać.
  • lazania 3. Płaty makaronu osuszyć ręcznikiem kuchennym. Nakładać łyżkę farszu, zwinąć w roladki. Troszkę farszu wlać do naczynia żaroodpornego. Ułożyć roladki miejscem łączenia do spodu, zalać beszamelem. Piec ok. 20 min w temp. 180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować