Roladki z lazanii z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Płaty makaronu namoczyć w gorącej wodzie, uważając, by się nie posklejały. Masło stopić, dodać mąkę, zrobić zasmażkę. Powoli wlewać mleko, mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż beszamel zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i gałką.
2.Cebule posiekać, zeszklić na oleju, dodać osączonego tuńczyka, smażyć 3 min. Wlać sok pomidorowy i 1/3 sosu beszamelowego, doprawić ostrą papryką. Całość podgrzać.
3.Płaty makaronu osuszyć ręcznikiem kuchennym. Nakładać łyżkę farszu, zwinąć w roladki. Troszkę farszu wlać do naczynia żaroodpornego. Ułożyć roladki miejscem łączenia do spodu, zalać beszamelem. Piec ok. 20 min w temp. 180st.
Komentarze