Roladki z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurki oczyść i umyj, Drobno pokrój i wrzuć na patelnię z 2 łyżkami oleju. Por oczyść, posiekaj i dodaj do grzybów. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smaż aż sos z kurek wyparuje. Dodaj starty ser żółty, bułkę tartą, natkę pietruszki i jajko. Wymieszaj i ostudź.
2.Mięso umyj, usuń błonki i rozbij na cienkie kotlety (najlepiej przez folię). Oprósz solą i pieprzem. Na płatach mięsa układaj nadzienie i zwijaj w roladki. Zepnij je wykałaczkami i obsmaż na pozostałym oleju.
3.Tak przygotowane roladki ułóż w naczyniu żaroodpornym, podlej bulionem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piecz ok.50-60 minut, często podlewając bulionem i powstałym sosem. Podawaj np.z ziemniakami i ulubioną surówką.
Komentarze