Roladki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą

4.46 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Aby przemycić choć odrobinę szpinaku do naszego codziennego jadłospisu proponujemy roladki z kurczaka, gdzie wraz z mozzarellą zgrabnie został ukryty w zielonym nadzieniu :)

  • 30 min

Składniki:

  • (na 4 porcje)
    4 małe pojedyncze piersi kurczaka
    400 g mrożonego szpinaku
    1 kula mozzarelli
    4 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    masło, olej (do smażenia)
Wystaw ocenę:

4.46 (158 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • piersi kurczaka rozbij delikatnie tłuczkiem 1. Na patelni rozgrzej masło, podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i rozmrożony wcześniej szpinak. Podsmaż przez chwilę doprawiając do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw do ostygnięcia.

    Piersi kurczaka opłucz i oczyść, rozbij delikatnie tłuczkiem. Następnie obsyp mięso solą i pieprzem z obydwu stron.
  • rozłóż szpinak 2. Na pierś rozłóż przestudzony szpinak,
  • dodaj mizzarellę 3. ...następnie zetrzyj mozzarellę.
  • roladki zepnij wykałaczkami 4. Zwiń w roladkę i zepnij wykałaczkami.
    Na rozgrzanym oleju usmaż roladki. Warto smażyć je na mniejszym ogniu aby mięso w środku nie było surowe. Roladki możesz również upiec w piekarniku.

Porady

Roladki smaż na wolnym ogniu, aby mieć pewność że mięso w środku nie jest surowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Kurczak Szpinak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować