2 piersi z kurczaka
po pół strączka żółtej i zielonej papryki
sól
pieprz sok z cytryny
2 łyżki oleju
świerze lub cuszone zioła np. tymianek, majeranek albo cząber
Roladki z kurczaka z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso opłukać, osuszyć, delikatnie rozbić na dwa płaty,tak żeby nie uszkodzić włókien. Paprykę umyć przekroić, wyjąć gniazda nasienne, posiekać. Płaty mięsne oprószyć z obu stron solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Na środku położyć pokrojoną paprykę, posypać ziołami, zwinąć roladki, obwiązując sznureczkiem. Obsmażyć na rozgrzanym oleju, ułożyć na blasze, skropić gorącą wodą. Piec około 30min w temp.180stopni, odrazu podawać
Porady
mięso najlepiej rozbijać przez folię, wtedy wł€kna nie zostaną uszkodzone
Komentarze