Roladki z kurczaka z nadzieniem szpinakowym.

4.5 (145 ocen)

  • 24 min

Zawsze lubię zaskakiwać męża ciekawymi i nowymi obiadami. Lubię eksperymentować w kuchni. Z reguły pomysły, które sama układam są połączeniem kilku różnych przepisów. I tak również jest z tym daniem.

  • 24 min

Składniki:

  • * jeden duży podwójny filet z kurczaka
    * 20dag pieczarek
    * 20dag mrożonego szpinaku
    * 1 duża cebula
    * 4 średnie ząbki czosnku
    * 1 kula sera mozarella
    * pieprz i sól
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z kurczaka z nadzieniem szpinakowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki i cebula 1. Obrane i umyte pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy razem z pieczarkami na masełku.
  • pieczarki szpinak cebula 2. Do usmażonych pieczarek dodajemy szpinak. Wszystko razem smazymy dopóki nie zrobi się jednolita masa.
  • widac czosnek 3. Do masy ścieramy na tarce o drobnych oczkach czosnek. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku i zostawiamy do ostygnięcia.
  • 4. W międzyczasie Filet z kurczaka dzielimy na 6 części i rozbijamy jak na kotlety.
  • starta mozarella 5. Gdy farsz ostygnie ścieramy do niego na tarce o duzych oczkach mozarellę i łączymy.
  • farsz na mięsie 6. Farsz rozsmarowujemy na rozbitej piersi z kurczaka i ciasno zawijamy spinając wykałaczką.
  • złote roladki 7. Roladki układamy na patelni i obsmażamy na złoto po 3 min z każdej strony.
  • w piekarniku 8. Podsmażone roladki przekładamy do żaroodpornego naczynia z małą ilością wody i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni C przez ok. 30min.
    GOTOWE!

Porady

Roladki wyśmienicie smakują (i wspaniale wyglądają) z podsmażonymi ziemniaczkami na masełku. Można również podawać je z ryzem czy kaszą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować