Roladki z kurczaka w kremowym sosie.

0 (0 ocen)

  • 10 min

To potrawa z serii "co mam w lodówce". Dosłownie - mięso kupione bez pomysłu, resztki papryki nie mieściła się w pojemniku do zamrażania, a serek zimował od miesięcy... :) Mąż zachwycony!

  • 10 min

Składniki:

  • 4 filety podudzia kurczaka (bez kości)
    2 serki topione (trójkąty)
    pół żółtej papryki
    1-2 gałązki selera
    1 duża cebula
    sól, pieprz, olej

Roladki z kurczaka w kremowym sosie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1) serek pokroić w plasterki, paprykę w paski
    2) na rozłożonych podudziach ułożyć serek, paprykę i po kawałku gałązki selera
    3) zwinąć mięso w roladki i spiąć wykałaczkami, oprószyć solą i pieprzem
    4) cebulę pokroić w talarki
    5) naczynie żaroodporne posmarować odrobiną oliwy, ułożyć roladki i cebulę obok nich
    6) piec ok. 40 minut w 200 stopniach
    7) po upieczeniu mięso wyjąć, ułożyć na talerzach; polać sosem który powstał z wytopionego serka i miękkiej cebuli; podawać z fasolką szparagową i ziemniakami z wody

Porady

Serek topiony można wcześniej zamrozić - dużo łatwiej będzie pociąć w plasterki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy