roladki z karpatką

4.5 (150 ocen)

  • 30 min

ciasto do kawy

  • 30 min

Składniki:

  • na jeden biszkopt: 3 jajka, 3 łyżki mąki, 1 łyzeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki cukru. Krem do przełożenia dowolny, ja wybieram karpatkę, dodatkowo polewa na wierzch oraz galaretka do środka.
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Roladki z karpatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladka 1. białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać powoli cukier oraz żółtka, na konie mąkę i proszek do piecznenia i wymieszać ręcznie. przełożyć do blaszki.piec ok 15 min w temp. 180 stopni.

Porady

przygotowane ciasto od razu włozyć do piekarnika

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować