Roladki z karkówki nadziewane śliwką

4.5 (145 ocen)

Dobry obiadek .....

Składniki:

  • -karkówka wieprzowa 60 dkg
    -ogórek kiszony 3 sztuki
    -cebula 1 sztuka
    -musztarda ostra 3 łyżki
    -majeranek 2 łyżeczki
    -koncentrat pomidorowy 2 łyżki
    -śliwka suszona 12 sztuk
    -sól 3 szczypty
    -pieprz 3 szczypty
    -olej do smażenia 2 łyżki
    -mąka pszenna 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z karkówki nadziewane śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć osuszyć na ręczniku kuchennym, pokroić w plastry.
    Delikatnie rozbić tłuczkiem, posmarować musztardą, oprószyć majerankiem, solą, pieprzem.
    Odstawić na 15 minut w chłodne miejsce.
  • 2. Cebulę obrać pokroić drobno.
    Ogórki pokroić na cztery części.
  • 3. Na każdy plaster ułożyć kawałek ogórka, dwie - trzy śliwki i łyżeczkę pokrojonej cebuli.
    Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami albo obwiązać nitką bawełnianą.
  • 4. Roladki obtoczyć w mące.
    Na rozgrzanym oleju podsmażyć roladki z każdej strony.
    Roladki zalać 1/2 litra wody, dodać koncentrat pomidorowy, doprowadzić do wrzenia.
    Dodać kostkę pieczeniową, zmniejszyć płomień pod garnkiem, dusić aż mięso będzie miękkie.
    Podawać na gorąco z ziemniakami lub ryżem.
    SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować