ROLADKI Z KARCZKU Z PUREE Z DYNI I MAKARONEM

0 (0 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam dynię, stanowi świetny dodatek do mięs. Takie roladki możemy podać na rodzinnym obiedzie i nie tylko. Cieszą nie tylko podniebienie ale także oczy.

  • 60 min

Składniki:

  • -5 plastrów karczku
    -5 plastrów szynki
    -1 szkl. puree z dyni
    -1/2 szkl. makaronu świderki
    -sól,pieprz,przyprawa do wieprzowiny
    -2 większe cebule
    -olej do smażenia
    -3/4 szkl. wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki z karczku z puree z dyni i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie, przelewamy zimną wodą.
  • ułożenie nadzienia 2. Puree z dyni doprawiamy solą i pieprzem.
    Karczek delikatnie rozbijamy, nacieramy przyprawami.
    Na każdy plaster karczku układamy szynkę, rozsmarowujemy pureę i układamy makaron,zawijamy roladki. Spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nicią.
  • 3. Roladki obsmażamy na rozgrzanym oleju. Zdejmujemy z patelni,
  • 4. Cebulę kroimy w piórka,wrzucamy na patelnię na której smażyliśmy roladki i rumienimy. Na cebulę układamy roladki podlewamy 3/4 szkl. wody i dusimy ok.35-40 min.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Dynia Wieprzowina Mięso Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować