Roladki z karczku na słodko

0 (0 ocen)

  • 25 min

Super danie, właśnie mięsko na słodko z nadzieniem gruszki i w syropie też z gruszek. Podane z buraczkami z zalewy smakuje wybornie, polecam przepis.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg karczku
    Sół, pieprz do smaku
    1 duża cebula
    1 puszka gruszek w syropie
    2 łyżki mąki
    Olej do smażenia

Roladki z karczku na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: mięso opłukać, osuszyć, pokroić w cienkie plastry, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 1 godz. w chłodne miejsce. Gruszki pokroić w cienkie plasterki, ułożyć na plastrach karczku, zwinąć, związać nicią lub spiąć patyczkiem. Roladki obtoczyć w mące, usmażyć na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym oleju. Cebulę obrać, pokroić w piórka. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę cebuli, potem roladki. Na wierzch ułożyć kilka plastrów gruszki. Całość zalać syropem z gruszek. Piec w piekarniku w temp. około 170 stopni do miękkości mięsa.

Porady

1.Zamiast karczku można użyć mięsa z szynki lub łopatki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy