Roladki z indyka z pieczarkami otulone boczkiem

4.5 (161 ocen)

Mięsko z indyka pełne smaku i aromatu,doskonałe na uroczystości rodzinne,święta

Składniki:


  • pierś z indyka - 6 kotletów
    ok 500-600g pieczarek
    1 duża cebula
    12 podłużnych plastrów wędzonego surowego boczku
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki z indyka z pieczarkami otulone boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na 6 plastrów,delikatnie rozbić,oprószyć solą i pieprzem.Na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w małą kostkę,dodać pokrojone pieczarki i dusić ok 10 min,podlewając przegotowaną wodą.Na końcu posolić,dosyć mocno popieprzyć.Gotowe nadzienie rozsmarować na plastrach mięsa,zwinąć w roladki,każdą z nich obwinąć boczkiem,po 2 plastry na jedną roladkę.Tak przygotowane roladki obsmażyć na patelni z każdej strony,przełożyć na żaroodpornego naczynia i piec ok 50 min w 180st C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek wędzony Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować