Roladki z indyka z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2.Cukinię kroimy w talarki, a następnie na pół, papryki w kostkę, cebulę w piórka.
Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę. Następnie dodajemy paprykę i cukinię. Dusimy pod przykryciem około 12 minut. Po tym czasie dodajemy keczup, sól, pieprz, słodką paprykę, majeranek, bazylię i oregano. Dokładnie mieszamy i smażymy do momentu aż sos zgęstnieje.
3.Sznycle z indyka rozbijamy. Z każdej strony przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Na wierzchu układamy kilka listków umytego szpinaku, a następnie ugotowaną kaszę. Sznycla zawijamy w roladkę.
4.W naczyniu żaroodpornym na dnie układamy gotowy sos z papryką i cukinią. Na wierzchu układamy roladki. Przykrywamy pokrywą i zapiekamy przez 40 minut w 180 stopniach.
Komentarze