Roladki z indyka z kaszą jaglaną

4.5 (156 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wyjątkowe połączenie kaszy jaglanej ze sznyclami z indyka i szpinaku. Całość podana na sosie z papryki i cukinii.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ROLADKI:
    - sznycle z indyka: 4 sztuki
    - świeże liście szpianku: 25 gramów
    - kasza jaglana: 50 gramów
    SOS:
    - cukinia: 1 sztuka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - papryka zielona: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - keczup: 3 łyżki
    PRZYPRAWY:
    - sól, pieprz, słodka papryka, majeranek, oregano, bazylia: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z indyka z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • 2. Cukinię kroimy w talarki, a następnie na pół, papryki w kostkę, cebulę w piórka.
    Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę. Następnie dodajemy paprykę i cukinię. Dusimy pod przykryciem około 12 minut. Po tym czasie dodajemy keczup, sól, pieprz, słodką paprykę, majeranek, bazylię i oregano. Dokładnie mieszamy i smażymy do momentu aż sos zgęstnieje.
  • 3. Sznycle z indyka rozbijamy. Z każdej strony przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Na wierzchu układamy kilka listków umytego szpinaku, a następnie ugotowaną kaszę. Sznycla zawijamy w roladkę.
  • 4. W naczyniu żaroodpornym na dnie układamy gotowy sos z papryką i cukinią. Na wierzchu układamy roladki. Przykrywamy pokrywą i zapiekamy przez 40 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować