Uwielbiam mięso i dania z mięsem a fileta z indyka uważam za najsmaczniejszego i dlatego roladki z indyka to jedno z moich ulubionych dań.
2 godz. 40 min
Składniki:
trzy duże kotlety z fileta z indyka
trzy ogórki korniszony
trzy ćwiartki cebuli
trzy paski boczku wędzonego
trzy kawałki papryki konserwowej
trzy plastry szynki wędzonej
musztarda
sól
Roladki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety rozbijamy na cienkie, duże płaty.
Solimy w wkładamy do lodówki na około 2 godziny.
Przygotowujemy sobie boczek, ogórki, paprykę i cebulę.
Każdy kotlet smarujemy musztardą. Na niego rozkładamy plaster szynki i po kawałku cebuli, ogórka, boczku i papryki.
Roladki zawijamy i spinamy wykałaczkami.
2.Tak przygotowane roladki układamy na patelni na rozgrzany olej i smażymy z każdej strony (w sumie około 40 minut).
Porady
Roladki podajemy na liściu sałaty z surówką ze świeżych warzyw.
Komentarze