• Roladki z indyka

    Autor: Rodzina Świerczów, Białka

  • Obiady u rodziny Świerczów zawsze są pyszne. Duża w tym zasługa Magdy.

  • Składniki

    ● 12 cienkich plastrów fileta z indyka
    ● słoik musztardy (ok. 8 łyżek)
    ● 3 łyżki oleju
    ● 400 ml rosołu
    ● 50 dag selera naciowego
    ● 4 małe ogórki konserwowe
    ● 2 cebule
    ● 200 ml bulionu warzywnego
    ● 2 łyżki margaryny
    ● łyżka mąki
    ● sól, pieprz

  • Sposób przygotowania

    1.

    Ogórki kroimy w małą kostkę, mieszamy z musztardą. Każdy plaster mięsa lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem i smarujemy łyżką farszu. Zwijamy i spinamy wykałaczkami. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Podlewamy rosołem i dusimy ok. 15 minut.

    2.

    Cebule i selera kroimy w piórka. Smażymy na margarynie. Po 5 minutach doprawiamy do smaku. Podlewamy bulionem i dusimy ok. 8 minut.

    3.

    Roladki wykładamy na talerz. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody. Polewamy roladki. Podajemy z warzywami.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    z_wizyta_u_czytelnikow
  • Powiązane strony

  • 1 komentarz
    • Bozena63
      2012-11-05T17:10:53+01:00 Bozena63
      Witam
      Ja musztardą smaruję filety, nakłam składniki i zwijam roladki.
      Smacznie pozdrawiam :)

Autor: Rodzina Świerczów, Białka

RedakcjaPP 5900

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-01-17T14:32:43+01:00

2819 odwiedzin

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PP_10-2011

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »