Roladki z indyka

2 (1 ocen)

pyszne i proste w wykonaniu

Składniki:

  • piersi z indyka , kilka plastrów
    przyprawy

    marchewka , cebula
    ogórek kiszony
    kilka plastrów szynki

    musztarda
    masło klarowane do smażenia

    sos pieczeniowy jasny Winiary

Roladki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć i pokroić w plastry , delikatnie rozbić.
  • 2. Każdy plaster mięsa posolić , popieprzyć i posmarować musztardą. Nałożyć po plasterku szynki.
  • 3. Marchewkę , cebulę i ogórki pokroić w słupki .
  • 4. Na każdy plaster nakładać kilka słupków marchewki , ogórka i cebuli. Zwijać w rulonik i boki spiąć wykałaczką.
  • 5. Roladki obsmażyć na klarowanym maśle .
  • 6. Podlać wodą i chwilę dusić , rozrobić sos pieczeniowy jasny Winiary i wymieszać.
  • 7. Podawać z kluskami śląskimi lub z czym kto woli .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy