Pierwszy raz w życiu gotowałam coś z bakłażana (nawet nie wiem czy go kiedyś jadłam!).Do końca bałam się co z tej wariacji wyjdzie, nie wiedziałam co jeszcze przyjdzie mi do głowy dodać... Ale efekt końcowy przeszedł moje oczekiwania :) warto było poświęcić trochę czasu na przygotowanie potrawy.
0 (0 ocen)
Porady
Można pominąć lub zmniejszyć ilość oliwy do marynowania mięsa, aby było mniej tłuste. Ja podałam z pieczonymi ziemniakami (ziemniaki pokrojone w plasterki wrzuciłam do pozostałej po mięsie marynaty, wymieszałam i wyłożyłam na dno naczynia, a dopiero na nich ułożyłam roladki. Razem się upiekły i smakowały doskonale! Zostało mi trochę farszu, więc podgrzałam jeszcze raz, przełożyłam jeszcze gorący do słoika - będzie jak znalazł na następne roladki co znacznie skróci czas na przygotowanie obiadu :)
Komentarze