Roladki z farszem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Roladki z pieczarkowym farszem ..

  • 40 min

Składniki:

  • mięso (karkówka, łopatka) 6 plastrów
    pieczarki ok 8-9 szt
    cebula 1 szt
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    masło 1 łyżka
    bułka tarta 1-2 łyżki
    kostka mięsna 1 szt
    olej
    sól
    pieprz

Roladki z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, przesmażyć na maśle. Dodać tartą bułkę i przestudzić. Dodać umytą i drobno pokrojoną natkę. Wymieszać i doprawić do smaku.
    Mięso rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem.
    Na każdy plaster mięsa nakładać przygotowany farsz i zwinąć w roladkę.
    Obsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać pokrojoną cebulę, podlać wodą i dusić do miękkości roladek.
    Można dodać kostkę mięsną.

Komentarze

Podobne przepisy