ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

bardzo smaczne

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego z Lidla nie mrożonego 275 gram
    0,5 kg pieczarek pokrojonych i przesmażonych z 1 dużą posiekaną cebulą, na koniec doprawić je przyprawa uniwersalna lub solą i pieprzem
    potrzebny będzie też starty żółty ser 100 gram

Roladki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać piekarnik na 200 stopni.
    Ciasto rozwinąć i cienko go rozwałkować.
    Nałożyć po całości wystudzony farsz, posypać serem i ciasno zrolować.
    Blachę wysłać papierem do pieczenia.
    Ciasto kroić na grubsze plastry i układać na blasze. piec ok 20 minut w 200 st.
    Podać z barszczem czerwonym lub keczupem

Porady

zamiast pieczarek można dać plastry szynki konserwowej i żółtego sera

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy