Roladki z cebulą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mieszkam z rodzicami, siostrą i bratem. Obiady dla rodziny gotuję na zmianę z mamą

Składniki:

  • ● 2 podwójne filety z kurczaka
    ● 2 czerwone cebule
    ● olej do smażenia
    ● sól
    ● pieprz
    ● cukier
    ● sok z cytryny
    ● jajko
    ● bułka tarta

Roladki z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte filety przekrawamy,
    rozbijamy na cienkie plastry,
    oprószamy solą i pieprzem.
    Obrane cebule drobno siekamy,
    smażymy na oleju. Doprawiamy
    solą, cukrem i sokiem
    z cytryny
  • 2. Na mięsie rozsmarowujemy
    farsz cebulowy i formujemy
    roladki. Zanurzamy w rozkłóconym
    jajku i obtaczamy
    w bułce tartej. Smażymy na
    gorącym oleju na rumiano
    ok. 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy