Roladki z budyniem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Naleśniki w deserowym wydaniu.

  • 40 min

Składniki:

  • budyń (różnokolorowe) 3 opakowania
    rodzynki
    wiórki kokosowe
    polewa czekoladowa
    olej do smażenia

    Na naleśniki

    mąka ok. 1,5 szklanki
    mleko 1,5 szklanki
    woda 1/2 szklanki
    jajka 2 sztuki
    kakao 3-4 łyżki
    cukier waniliowy
    sól 1 szczypta

Roladki z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, wodę, jajka, kakao i mąkę wymieszać albo zmiksować. Dodać cukier waniliowy i szczyptę soli. Mąki dodajemy tyle ile wchłonie ciasto, aby miało odpowiedni naleśnikową konsystencję.

    Natłuścić patelnię niewielką ilością oleju i smażyć naleśniki.

    Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu, zmniejszając o pół szklanki mleka na każdy budyń. Do ugotowanych budyni (każdego osobno) dodać wiórki i umyte rodzynki. Wymieszać.

    Nakładać na naleśniki, zwijać roladki, odstawić do wystygnięcia, pokroić i polać polewą czekoladową.

Komentarze

Podobne przepisy

3.98 (103 ocen)

Zdobywca nagrody

Babka jogurtowa z budyniem

3.98 (103 ocen)

Zdobywca nagrody

Babka jogurtowa z budyniem

Magster Smaczna babeczka:) 1 godz. 15 min