Roladki z brokułem i papryką

0 (0 ocen)

roladki .............

Składniki:

  • 4 kotlety ze schabu ( po około 150 g )
    1 brokuł bez dolnej części
    1 czerwona papryka
    2 łyżka masła
    sól do smaku
    papryka ostra do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
    piri piri do smaku
    1 łyżka kaszy manny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Roladki z brokułem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła posiekać, paprykę po usunięciu gniazda nasiennego pokroić w kostkę.
  • 2. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojone warzywa.
    Chwilę smażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
    Dodać kaszę mannę i wymieszać nadzienie.
  • 3. Kotlety opłukać, osuszyć i cienko rozbić tłuczkiem do mięsa.
    Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem kolorowym i piri piri.
    Farsz podzielić na 4 części i nałożyć po jednej na każdy kotlet.
    Zwinąć roladki i zawinąć każdą z osobna w folię spożywczą zawiązując końce aby podczas gotowania roladki się nie rozleciały.
  • 4. Roladki włożyć do garnka, zalać zimną wodą tak aby były zakryte i gotować 20 minut od zagotowania siew wody.
  • 5. Po ugotowaniu roladki podawać bezpośrednio lub podsmażyć na patelni.
    Podawać np. z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej w sosie jogurtowo koperkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować