Roladki z brokułami w sosie pieprzowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy i osuszamy.
Przekrawamy wzdłuż i cienko
rozbijamy. Oprószamy solą
i świeżo zmielonym pieprzem.
Smarujemy chrzanem.
2.Bułkę namaczamy w mleku,
odciskamy i rozdrabniamy.
Mieszamy z mielonym
mięsem. Dodajemy rozgnieciony
czosnek i jajko. Doprawiamy
solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna.
Dzielimy na 4 porcje.
3.Na każdy płat mięsa nakładamy
porcję mielonego i 2 różyczki brokułu. Zwijamy
i spinamy wykałaczkami.
4.Na patelni roztapiamy masło
i podsmażamy roladki na
złoty kolor. Podlewamy wodą,
dodajemy kostki i kilka ziaren
pieprzu. Dusimy do miękkości.
Zagęszczamy mąką wymieszaną
z odrobiną wody.
Komentarze